Fabrikanten

Stuntsteps

 

Stuntstep kopen voor kind doe je gemakkelijk online bij Stunt-Step.nl. Stuntsteppen ookwel freestyle scooters zijn het product van een relatief nieuwe sport die is over komen waaien uit Amerika. Omdat de stuntsteps tegen een stootje moeten kunnen bezitten ze verschillende eigenschappen wat het stunten mogelijk maakt. In tegenstelling tot de bek...

 

Stuntstep kopen voor kind doe je gemakkelijk online bij Stunt-Step.nl. Stuntsteppen ookwel freestyle scooters zijn het product van een relatief nieuwe sport die is over komen waaien uit Amerika. Omdat de stuntsteps tegen een stootje moeten kunnen bezitten ze verschillende eigenschappen wat het stunten mogelijk maakt. In tegenstelling tot de bekende vouwsteps bestaan de stuntsteppen slechts uit twee delen, een deck en een stuur welke vebonden zijn door middel van een sterke klem. Een stuntstep is daarom ook niet in te klappen of in hoogte verstelbaar. Daarnaast zijn ze een stuk lichter dan normale steps en zijn ze voorzien van sterkere onderdelen om de klappen te weerstaan. Vrijwel alle stuntsteps hebben een compressiesysteem voor een goede stuurrotatie tijdens het stunten. Enkele bekende merken in de stuntstepscene zijn District, Dominator, MGP (Madd Gear Pro) en Grit. Stuntsteps komen in verschillende prijsklasses voor beginners tot aan gevorderden. 

 

Stuntstep kopen, waar moet ik op letten?

Bij het aanschaffen van een stuntstep moet je op verschillende factoren letten. Factoren zoals de hoogte van de step, de grootte van het deck en de materialen die worden gebruikt. De allerkleinste steppers van een jaar of 5-7 hebben vaak met meeste baat bij een stuntstep waarvan de totale hoogte rond de 74 cm ligt. Ben je al wat ouder dan ga je al richting een stuurhoogte vanaf 77cm. De grotere steppers kunnen het beste uit de voeten met een step van 80cm of hoger. Bij aanschaf van een complete step zijn al deze factoren al goed op elkaar afgestemd. Het is dan vooral belangrijk om naar de hoogte van de step te kijken. 

Naast de grootte van de step zijn ook de onderdelen belangrijk. Heeft een step bijvoorbeeld aluminium of plastic core wielen. Aluminium core wielen gaan langer mee en kunnen beter tegen de klappen. Op de stuntsteps voor beginners vind je dus vaak steps met plastic core wielen. De maat van de wieltjes is ook belangrijk. De steps voor beginners hebben vaak 100mm wielen waar de gevorderde steps 110mm wielen hebben. Let bij het kopen van nieuwe stuntstep wielen daarom goed op welke maat je neemt want vaak past er maar één maat wiel in het voorvork. 

Complete stuntstep bestellen

Je kunt ervoor kiezen om je step zelf samen te stellen. Steppers doen dit omdat ze dan hun ideale setup samen kunnen stellen die precies aan hun wensen voldoet. Wij van Stunt-Step.nl richten ons uitsluitend op de beginnende stepper en verkopen daarom alleen complete stuntsteps. Deze steps worden in twee delen bij je thuis geleverd en zijn er gemakkelijk in elkaar te zetten door de bijgeleverde tools. Een stuntstep dient wel goed onderhouden te worden. Zo is het belangrijk dat je de bouten en compressiesystemen regelmatig aandraait. Daarnaast zijn regen, vocht en zand funest voor je stuntstep. Gelukkig verkopen wij wel losse vervangende onderdelen voor je stuntstep. 

 

 

 

 

 

Minder
Meer lezen