Stuntstep kopen voor je kind van 6 jaar of ouder doe je in onze shop. De steps in deze categorie zijn speciaal gemaakt om ermee te kunnen stunten en moeten daarom tegen een stootje kunnen. Echt goede stuntsteppen bestaan uit twee onderdelen, een stuur en een deck en niet in hoogte verstelbaar of opbouwbaar. Deze stuntsteps zijn perfect voor in een skatepark en met goed onderhoud kunnen ze een lange levensduur hebben. Een goede stuntstep is een gebruiksvoorwerp en zal daarom ook gaan slijten bij intensief gebruik. Gelukkig zijn alle onderdelen los te vervangen en verkrijgbaar in onze shop. 
We verkopen professionele stuntsteps en voor de beginnende stepper hebben we ook de wat goedkopere stuntsteps in ons assortiment. Deze goedkopere stuntsteppen zijn nog steeds geschikt om mee te stunten maar ze zijn voorzien van goedkopere onderdelen waardoor ze sneller slijten en minder geschikt voor het serieuzere werk. Let daarom bij het kopen van een stuntstep altijd goed op de eigenschappen van de stuntstep om de stuntstep te kopen die het best bij jou past. Hieronder wordt verder uitgelegd waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe stuntstep.
Alle stuntsteps in onze shop worden in twee delen geleverd en zijn gemakkelijk en snel te monteren. Met behulp van bijgeleverde tool kun je direct gaan stunten. 

Stuntstep kopen? Waar moet ik op letten?

Een stuntstep kopen kun je op basis van een merk doen. Er zijn enkele bekende stuntstep merken welke al lang mee gaan en je daarom altijd verzekerd bent van een goede keuze. Enkele populaire stuntstep merken zijn Dominator, Grit, District, Crisp JD Bug, Slamm Scooters en MGP (Madd Gear Pro). Naast het merk zijn ook de specificaties van belang. Heeft de stuntstep bijvoorbeeld kunststof of metaal core wielen? Aluminium core wielen gaan namelijk langer mee dan plastic (nylon) core wielen. Verder is de grootte van het deck belangrijk. Heb je grotere voeten dan ben je meer gebaat bij een groter deck. De kwaliteit van de headset en het compressiesytsteem (HIC, SCS of ICS) bepalen hoe goed je stuntstep spint bij het maken van tricks. De wieldiameter van een stuntstep heeft ook invloed op het maken van je tricks in een skatepark of op straat. Zo heb je met kleine wielen (100mm) een snellere acceleratie en betere controle waarbij je bij de wat grotere wielen (110mm) meer stabiliteit en snelheid hebt.
Iedere stepper heeft zijn eigen smaakt en al lerende bepaal jij welke step het beste bij je past. Als beginner kun je het beste een complete step kopen. Deze onderdelen zijn al goed op elkaar afgestemd en later altijd nog apart te vervangen. Ook voor losse stuntstep onderdelen kun je terecht in onze online skateshop. 

Hoogte stuntstep

Ook stuntsteps komen in verschillende maten. Zo bestaan er mini modellen voor de allerkleinste maar ook grotere modellen voor de oudere kids. Om optimaal gebruik te kunnen maken van je stuntstep is het belangrijk dat je de goede hoogte hebt. Hieronder een indicatie van welke hoogte stuntstep geschikt is voor welke leeftijd. 

3-7 jaar  >> aanbevolen hoogte tot 76cm
8-11 jaar >> aanbevolen hoogte: 75-80cm
11+        >> aanbevolen hoogte: 80cm+

Let op. Dit is slechts een indicatie. Veel steppers hebben een eigen voorkeur voor een hoge of lagere instelling. Voor een beginnende stepper is het verstandig dit advies aan te houden. 

Goede Stuntstep kopen? Wij geven advies.

Ben je een beginnende stepper dan is een step van Slamm, Dominator, Hades of Blazer Pro iets voor jou. Ben je al wat gevorderd, dan is een MGP of District een goede keuze. 

Naast de normale stunsteps hebben we ook speciale stuntsteps voor de allerkleinste in onze shop. De Slamm Tantrum is een modelletje speciaal gemaakt voor kinderen tot 8 jaar. De step is in hoogte wat kleiner maar heeft dezelfde sterke eigenschappen van een grote stunstep. Ook kunnen de allerkleinste kinderen prima uit de voeten met een Xootz of een Hades step. Let wel op dat stuntsteps zijn gemaakt om te stunten en vanwege de kleine wieldiameter en hardheid van de wielen dus minder geschikt voor langere afstanden. Zoek je een step voor langere afstanden neem dan eens een kijkje in de categorie vouwstepssteps met grote wielen of kindersteps

Stuntstep Startpakket | Aantrekkelijke korting | Leuk om cadeau te geven

Wil je een stuntstep kopen maar je moet er ook meteen een skate ramp en helmpje bij hebben? Profiteer dan nu van aantrekkelijke korting met de speciaal door ons samengestelde stuntstep startpakketten. Deze pakketten zijn geschikt voor de beginnende stuntstepper met een leeftijd vanaf 6 jaar. Het pakket bevat alles wat een beginnende stuntstepper nodig heeft. Om te beginnen een stevig instapmodel step van Slamm en een leuke sticker helm van SFR. Om je eerste sprongetjes en tricks te wagen hebben we er een makkelijk te monteren skate ramp bij gevoegd en een setje stunt pegs om elk skatepark te kunnen shredden.