Bescherming

Bescherming is een essentieel onderdeel van skateboarden. Hoewel het niet altijd stoer is om bescherming te dragen is het toch belangrijk om protectie te dragen. Dit vooral als je begint met skateboarden, longboarden, steppen enz. Het leren gaat met vallen en opstaan dus de volgende keer als je met je hoofd op het asfalt land, ben je blij dat je toch een helm op hebt gedaan.
De meest gebruikelijke skatebescherming zijn de helm en beschermsets (Elleboog, Pols en Kniebescherming).

Skatehelmen

Bekijk direct ons assortiment Helmen

Helmen komen in verschillende soorten, maten en prijsklasses. Alle helmen die wij verkopen zijn helmen met een keurmerk en bieden goede bescherming. De meeste helmen zijn ook verstelbaar d.m.v. bijgeleverde opvulstukken. 

Hoe meet ik mijn hoofdomtrek?


Voordat je een helm koopt is het belangrijk om eerst de hoofdomtrek te meten. Daarna kun je bepalen welke helm jij nodig hebt.
De beste manier om de hoofdomtrek te meten is door een meetlint rondom het hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen en aan de zijkanten boven de oren. Het gaat er hierbij om dat je de grootst mogelijke omtrek van je hoofd meet. Om er zeker van te zijn dat je de maximale omtrek hebt, meet je de omtrek op verschillende hoogtes. Op het plaatje hieronder zie je wat de beste plek is om de hoofdomtrek te meten. Daarnaast zie je een plaatje van wat de beste manier is om je helm te dragen.

Opmeten Hoofdomtrek 

Maattabellen

Maten van helmen en beschermsets verschillen per merk. Ieder merk hanteert zijn eigen manier van meten. Waar de één gewicht gebruikt, gebruikt de ander leeftijd of centimeters. Hieronder per merk de maattabellen die zij hanteren. Let op dit zijn indicaties en tonen de binnenomtrek van de helm. 

Maattabel Helmen per merk: 

Maattabel Pro-Tec Helm Maattabel SFR Helm Maattabel REKD Helm

Beschermsets

Bekijk direct ons assortiment Beschermsets

De meest voorkomende blessures tijdens het skateboarden komen voor op de plekken waarmee je jezelf het eerste opvangt als je valt. Dit zijn vaak de handen,knieen en elleboog. Het is daarom belangrijk deze drie plekken goed te voorzien van bescherming. In de beschermsets die wij verkopen zitten deze drie beschermers vaak in één pakket. We verkopen de knie-, elleboog en polsbescherming ook los. Om te weten welke maat beschermset je nodig hebt, hebben we leeftijdsindicates aangegeven. Let er wel op dat dit slechts indicaties zijn en per merk verschilt. 
Alles beschermsets die wij verkopen zijn gekeurd.

Maattabel Beschermsets per merk: 

SFR (Essentials)

Maattabel Beschermset SFR

REKD 

Maattabel REKD Beschermset

Powerslide

Maattabel Beschermset Powerslide

Pro-Tec

Hieronder een handleiding van Pro-Tec hoe je het beste kunt bepalen welke maat jij nodig hebt. 

Pro-Tec maattabel

Pro-Tec

Maattabel Pro-Tec

Maattabel Pro-Tec Youth

Bullet

Maattabel Bullet Jr.